Upphovsrättens nya fiende

Sidan megaupload har nu get sig in i fighten på piraternas sida för att skydda yttrandefriheten och nätneutraliteten. De senaste dagarna har två artiklar postats på torrentfreak om hur megaupload kritiserar franska isp:er att bryta mot nätneutraliteten och hur de kommer bekämpa upphovsrätts industrins propaganda.

Megaupload nämnare bland annat i ena artikeln, om de anklagas för att bryta mot upphovsrätten när blir det Google tur eller Yahoo? Det är en bra fråga men själv skulle jag tro att det händer ganska snart med tanke på hur snabbt upphovsrättens plundrings tåg drar fram.

Upphovsrätts industrin har skapat många fiender under deras plundrings tåg nu har de gjort sig fiende med ett företag som har resurserna att försvara sig mot dem. Med megaupload på våran sida kanske vi kan se en uppbromsning från upphovsrätts industrin snart.

Upphovsrätten känner sig säkert översäkra på sig själv vid det här laget. Men när megauploads rättegång kommer blir det säkert lika stort som piratebay rättegången.

One thought on “Upphovsrättens nya fiende

  1. Filmbolagen går helt fel väg när det kommer till piratkopiering.

    De borde låta bli att jaga folk, och istället lansera vettiga, lagliga alternativ som inte är så bökiga och begränsade som idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>