Yttrandefrihet online

Jag vill börja med att vara klar med att jag inte stöder SD och det är inte vad blogginlägget handlar om.

Som många andra brukar jag gå in på IDG då och då för att kolla nyheter inom IT-branschen. Jag gjorde det även igår då märkte jag att jag blivit bannad från att kommentera på IDG. Det hela har att göra med en tidigare kommentar som jag gjort. Det var så att en person påpekade i diskussionen att alla som är med i SD är idioter. Min kommentar var då att man kan inte dra alla över en kam, världen är inte svartvit. Det fick mig då bannad från IDG.

 

Jag satt och funderade igår på det. Man göra samma sak som SD att vilja ta bort alla av en viss typ. Man brukar ju säga ”två fel gör inte ett rätt.”. Det stämmer nog in mycket på det här fallet. Man ogillar vad SD gör samtidigt gör man samma sak. Jag vet att banna från forum/kommentar inte är samma sak som att kasta ut någon ur ett land men det är som princip samma sak. I detta fallet var jag inte SD anhängare som de ville få bort utan ville bara påpekade att hans uttalade inte riktigt funkade.

 

En annan sak som jag satt och funderade på var yttrandefriheten. Varför ska den inte gälla på online forum och liknade. AFK kan du ju inte sätta en munkavel på en person bara för att du befinner dig i någons butik. Men online är det ok att sätta en permanent munkavel på en person vars åsikter man inte gillar. Egentligen räcker oftast vad som helst som ursäkt. Detta går förbi som inget hänt, det är helt ok. Nu gillar jag inte att stifta nya lagar om bara Internet men frågan om yttrandefrihet överallt på Internet borde tas upp mer.

 

Jag kan inte länka till inlägget då en moderator har tagit bort det.

2 thoughts on “Yttrandefrihet online

  1. Jag e4r troende atseit och ff6rnekar alla andra gudar e4n Min Egen He4st!Men att ve5ga sitta upp pe5 den, det ve5gar jag inte riktigt e4n.Den utmanar mig och ser be5de frustande, be5ngstyrig, klurig, utmanande och ff6rve4ntansfull ut!!!!!

  2. How long does it take for UN to review your job application? I’ve applied on their website but the status on the site has been &#22p0;ap8licants under review” for the past 8 months. I wonder how long it usually takes them to have an answer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>