EU på gång med ännu ett tokigt förslag

Jag vet inte hur många gånger jag hör om diverse tokiga förslag från EU och nu är det tid för det igen. Nordichardware skriver om hur EU planerar att reglera hur mycket el ett grafikkort får använda. Detta är idiotiskt på så många sätt.

Facepalm

 

Vi kan väl börja med att detta är totalt verkningslöst om man värnar om miljön. En dator släpper inte ut ens i närheten av så mycket koldioxid som en bil eller varför inte nämna stålindustrin som är ännu värre än bilarna. Det är bara ett få antal användare som dessutom använder dessa komponenter i sina dator så effekten blir väldigt liten. En sak till som jag måste nämna och det är att energi som dessa kort använder generar värme som inte behöver komma från t.ex. element istället så energi återanvänds.

 

Så ur miljö perspektiv är detta helt bortkastat med tid.

 

Låt mig se vad finns det mer för problem med detta förslaget. Energiförbrukningen innebär en kostnad för kunder så det ligger i både kunderna och företagens intressen att sänka förbrukningen av el vilket också sker aktivt. Det behövs ej en reglering marknaden klarar av detta helt fint själv. Att sätta orimliga krav leder ingen vart.

 

I slutänden så är det bara dedikerade person som använder dessa komponenter så detta kommer bara lede till en sak, folk kommer beställa eller åka utomlands (utanför EU) och köpa dessa komponenter. Så vad har vi uppnått jo vi har gjort det svårare att tjäna pengar på komponentförsäljning/tillverkning, vi har gjort livet jobbigare för vanliga Svensson och vi har potentiellt skapat en svart marknad, Lyckat!

 

Detta förslag kan förklaras med ett ord, teknikfientligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>